Nieuws uit Lochristi

Lochristi

Nieuws uit Lochristi

Beachgevoel op Beervelde voetbalt

18/06/18 21:09 - Op het prachtige en groene domein d’Heyboght, waar jaarlijks één van de grootste jumpings van het land plaats vindt, verzamelden zo’n 350 fans van de Rode Duivels. Met de zandkleurige ondergrond van het jumpingterrein en de stijlvolle halfopen tent, en een jonge mama die ping-pong speelde met haar zoontje, heerste er in de Bosmansdreef zowaar een kustgevoel. Magnumflessen champagne, en betalen met oplaadkaarten. Zeer handig, tenminste, als je niet onfortuinlijk was en je betaalkaart liet vallen tussen de gleuf van een verhoogde houten vloer.

Breaking News: Id'Flor en De Bruyne-Flandresse bundelen krachten in een nieuw bedrijf : FlorAmor

18/06/18 16:51 - ID'Flor, een Belgisch productiebedrijf van potplanten met vestiging in de Stationsstraat, en De Bruyne-Flandresse ,een kwekerij uit de Hoekskensstraat die gespecialiseerd is in de productie van azalea's, slaan de handen in elkaar en gaan vanaf vandaag samen als FlorAmor verder. Dit maakte het bedrijf maandagnamiddag in een persbericht bekend. Vanaf 1 juli 2018 starten de operationele activiteiten.

Id'Flor en De Bruyne-Flandresse bundelen krachten in een nieuw bedrijf : FlorAmor

18/06/18 16:51 - ID'Flor, een Belgisch productiebedrijf van potplanten met vestiging in de Stationsstraat, en De Bruyne-Flandresse ,een kwekerij uit de Hoekskensstraat die gespecialiseerd is in de productie van azalea's, slaan de handen in elkaar en gaan vanaf vandaag samen als FlorAmor verder. Dit maakte het bedrijf maandagnamiddag in een persbericht bekend. Vanaf 1 juli 2018 starten de operationele activiteiten.

FOTO. Vandaag is rood...naast zwart en geel

18/06/18 07:59 - Vandaag is rood. Samen met het zwart en geel van de Belgische tricolore. Alle politieke kleuren verschuiven heel even naar de achtergrond, want de belangrijkste bijzaak ter wereld komt eraan: voetbal: WK Rusland. Groepsfase G. Wedstrijddag 1. België - Panama. Eindelijk. Vanavond op Lochristi Blogt.

FOTO. SK Lochristi stelt nieuwe spelers voor

17/06/18 19:28 - Bij SK Lochristi maakt men zich stilaan op voor het nieuwe seizoen. De eigenlijke voorbereiding start op 20 juli, maar dinsdag 26 juni komen de spelers al in de actie voor een wedstrijd tegen de A-kern van Sporting Lokeren. Afgelopen vrijdag werden de nieuwe spelers aan de supporters voorgesteld.

VTM Nieuws strijkt neer in "Picasso Village"

17/06/18 18:21 - Deze middag streek een cameraploeg van het VTM Nieuws neer in het voetbaldorp "Picasso Village" in Dorp-Oost. Ben Bundervoet gaf er tekst en uitleg bij de voetbalgekte die er morgennamiddag losbarst. HIj beloofde alvast dat het "vree wijs" zal worden. Straks te zien en te horen in het VTM Nieuws. In het voetbaldorp stond wel Duitsland-Mexico op, maar het was er vooral werken geblazen: sleuren met banken, partytafels tellen en vervoeren met de heftruck en nog wat sleutelen aan de gigantische constructie waar de schermen aan opgehangen zijn. Werk genoeg aan de winkel op 24 uur van de aftrap van België - Panama. "Hoeveel volk we verwachten? Zoveel mogelijk!"

Scoren? Gewoon doen!

16/06/18 13:51 - Scoren? Gewoon doen! Na de wedstrijd Portugal-Spanje zou een mens het citaat kunnen toeschrijven aan Christiano Ronaldo, die vrijdagavond drie keer de Spaanse netten bol zette. De quote is terug te vinden in het centrum van Lochristi, waar politicus-ondernemer Frederic Droesbeke zijn bedrijf Print&co heeft. Frederic gebruikt de hype rond de Rode Duivels en het WK om zijn twee beroepsactiviteiten onder de aandacht te brengen: hij bedrukt allerlei materiaal in de tricolore kleuren en de slogan Gewoon Doen, die refereert naar zijn politieke activiteiten. Ook de zoon van Frederic is in de etalage aanwezig: wie een levensgrote bordkartonnenversie van zichzelf wil, kan die ook laten maken, zo blijkt. Handig, als je op twee plaatsen tegelijk moet zijn...

Kringwinkel moet op zoek naar nieuwe locatie

16/06/18 13:35 - De hardnekkige geruchten rond het verdwijnen van de kringwinkel op de huidige locatie zijn nu officieel bevestigd. De huurovereenkomst voor de huidige locatie in Dorp Oost loopt volgend jaar af en de huidige eigenaar heeft de gronden verkocht. Gemeentebestuur en OCMW moeten nu op zoek naar een nieuwe locatie, niet alleen voor de kringwinkel maar ook voor de Oxfam Wereldwinkel.

‘Picasso Village’ warmt op voor het grote werk

15/06/18 14:14 - ‘Picasso Village’, één van de twee WK-dorpen in Groot-Lochristi die de voetballiefhebber de komende weken op zijn wenken bedient, is geopend. Rustig en bescheiden, want voor Rusland- Saudi-Arabië liep de gemiddelde voetbalfan nog niet echt warm. “We beschouwen het als een testmatch om de laatste details van ons voetbaldorp in orde te brengen”, klonk het bij Martin en Ben die meteen ook de buren ontvingen met een gratis drankje en een even gratis fraai Rode Duivels- t-shirt. Maandag slaat de vlam natuurlijk wél in de pan met de eerste match van België tegen Panama.

Beervelde voetbalt mikt op families

15/06/18 11:40 - “Beschouw het als een algemene repetitie”, zeggen Patrick Gansbeke van 't Feestpaleis en Tom Mestach van feestzaal Breughel en restaurant L'Autre Côté, die op domein d’Heyboght in de Bosmansdreef voor het eerst Beervelde Voetbalt organiseren. Ze doen dat samen met ex-voetballer Vital Borkelmans en VRT-journalist Tom Boudeweel, die nu in Rusland zit. De twee hebben ervaring; Gansbeke kent het terrein van zijn eigen Flanders Horse Event. Goed 150 aanwezigen gisteren, maar de ticketverkoop (5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis) loopt vlotjes.

Zelf nieuws uit Lochristi?
Deel ervaringen over LochristiLochristi

„ Uw gids door Lochristi op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken